Makaronai su kreminiais brokoliais ir tahini

Super skanus, super sveikas ir super lengva pasigaminti. Tad čiupk ingridientus, įrankius - ir po kelių minučių jau galėsite laižytis ūsus! (lūpas, jeigu ūsų nėr!)

2 porcijoms:

  1. 160 g mėgstamos formos makaronų (mūsų favoritai – Fussili)
  2. 400 g šviežio arba šaldyto (bet neatšildyto) brokolio
  3. 2 skiltelių česnako
  4. 2 a. š. džiovintų paprikų dribsnių (arba 1 a. š. miltelių)
  5. druskos
  6. pipirų
  7. 150 ml augalinio pieno (pvz., nedaug pasaldinto migdolų)
  8. 2 v. š. aliejaus (kepimui)

Padažui:

  1. 6 a. š. natūralaus sojų jogurto be priedų (pvz., Rainbow)
  2. 1,5 a. š. tahini
  3. Sulčių iš pusės citrinos
  4. 3 a. š. vandens
  5. 2 žiupsnelių druskos (arba pagal skonį)

Eiga:

Į verdantį vandenį įberti saujelę druskos ir makaronus. Virti tiek, kiek esate įpratę virti, arba tiesiog pagal pakuotės nurodymus.

Kol verda makaronai, troškintuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies pakepinti nedideliais žiedynėliais susmulkintą brokolį.

Kai jis truputį apskrus, suberti prieskonius ir užpilti pienu. Virti neuždengus ir maišant brokolį vis pasmulkinti.

Kai troškintuvėje beveik nebeliks skysčio, suberti kapotą česnaką ir uždengus troškinti ant labai silpnos ugnies, kol makaronai baigs virti.

Iš padažo ingredientų sumaišyti padažą. Į brokolienę suberti makaronus ir supilti padažą, viską nuoširdžiai išmaišyti.

  1. S. Pabarstyti maistinių mielių dribsniais – labai tinka.
  2. P. S. Jei norisi gaivesnio varianto, tinka konservuoti ananasai. Jei norisi sūresnio ir sunkesnio – saulėje džiovinti pomidorai.

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti